maanantai 14. kesäkuuta 2021

Kokoomus voitti kuntavaalit 2021 sekä Tampereella että valtakunnallisesti!

Sydämellinen kiitos kaikille teille kokoomusta äänestäneille! Jälleen voitiin todeta, että yksikin ääni voi olla juuri se ratkaiseva! Tilanne ennen tarkistuslaskennan tulosta: Kokoomus sai kuntavaaleissa 27 829 ääntä ja demarit sai 27 963. Tämän perusteella Lyly olisi voinut jatkaa pormestarina, äänten ero 134 kpl. Kokoomus oli kuitenkin perinteisesti vaaliliitossa RKP:n kanssa, ja edesmennyt Peter Löfberg keräsi 160 ääntä. Kun kokoomuksen ja RKP:n äänet lasketaan yhteen, saadaan 27 829 + 160 = 27 989, joka on 26 ääntä enemmän kuin demareilla.
Saamme siten pormestariksi oman Anna-Kaisa Ikosen takaisin! Hän sai Tampereella myös henkilökohtaisesti suuren luottamuksen osoituksen, 5068 ääntä.
Voin siis olla tyytyväinen saamaani äänimäärään, ennakkoääniä 38 (vuonna 2017 ennakkoääniä 39) ja varsinaisena vaalipäivänä 20 ääntä (53 ääntä vaalipäivänä v.2017), että ainakin näilläkin äänillä oli merkitystä kokoomuksen voiton kannalta! Tietysti hieman petyin, että en yltänyt samaan tulokseen kuin edellisellä kerralla, tavoitteena oli 100 ääntä!) Toivottavasti tämä laskevan trendin voi kuitenkin tulkita siten, että äänet menivät nyt nuorille uusille kokoomuksen tulokkaille, tai sitten äänten puuttuminen johtui alentuneesta äänestysprosentista, joka oli Tampereella 56,8% (vuonna 2017 äänestys% oli 59,3%).
Kaikille äänestysoikeutetuille jaettiin kotiin kirje, jossa myös kerrottiin valtuuston tehtävät. Valtuusto vastaa kunnan toiminnasta ja taloudesta sekä käyttää kunnan päätösvaltaa. Kuntalain (410/2015) mukaan valtuusto päättää muun muassa talousarviosta ja taloussuunnitelmasta, omistajaohjauksen periaatteista ja konserniohjeesta, liikelaitoksille asetettavista toiminnan ja talouden tavoitteista sekä sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteista. Paljon muitakin tehtäviä on, niistä lisää https://www.kuntaliitto.fi/demokratia-ja-osallisuus/valtuuston-toiminta-ja-tehtavat Paljon onnea kaikille uusille ja jatkaville kokoomuksen kunnanvaltuutetuille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti